Kroketjes met kip rendang en crispy uitjes
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Snijd de paprika en de paksoi in repen van 1 cm.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de boemboe 1 minuut. Schep de kipfilet erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika en de paksoi toe.
- Schenk 150 ml water in de pan. Stoof de kip met de groenten afgedekt in 8 minuten zachtjes gaar. Bereid intussen de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof. Verwarm de kip rendang op laag vuur.
- Laat het vocht van de rendang verdampen. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kroketjes over een schaal. Schep er de kip rendang op. Bestrooi met de peterselie en de krokante uitjes.
- Deze snelle variant van het klassieke Indische stoofgerecht valt bij iedereen in de smaak. Vergeet de rijst, deze kip rendang serveer je met crispy uitjes op krokante aardappelkroketjes.
- Tip: Serveer dit heerlijke gerecht na de feestdagen als makkelijk hoofdgerecht met 750 gram aardappelkroketjes voor 3-4 personen. Lekker met plakjes komkommer.
- Voorbereiden: Bereid de kip rendang al een dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 465 kcal
- 21 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 43 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 6 g vezels
- 3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen